Google kärnuppdatering maj 2020

I förrgår, klockan 21.50 svensk lokal tid, meddelade Google att den nya kärnuppdateringen (Maj) för Google 2020 lanseras. Google sa på Twitter ”vi släpper en bred kärnalgoritmuppdatering, som vi gör flera gånger per år.” ”Den kallas majuppdateringen från maj 2020”, tillade Google. Google sa också ”det kommer vanligtvis att ta ungefär en till två veckor innan den helt rullats ut.” Detta är en tillräckligt stor algoritmuppdatering för att Google ska tillkänna ge den och meddela detta. Förra gången Google tillkännagav en sökalgoritmuppdatering var kärnuppdateringen i januari, som var stor.

Vad vi sett hittills

Tidigare var det en kärnuppdatering i januari och innan det fanns en septemberuppdatering, som var långsam att lanseras och dessutom så var den inte chockerande.

Men vi ser med denna uppdatering, även i tidigt skede att den påverkar webbplatser negativt chockerande snabbt.

Den stora bedriften är nu att gräva i analyser och analysera algoritmernas påverkan under de närmaste dagarna för att se den verkliga effekten.

Notis: Google beslutade att inte försena kärnuppdateringen efter vissa spekulationer om att Google kan försena den eller skjuta upp den på grund av Covid-19.