Att bygga hemsida i WordPress 2020

Att bygga hemsida i WordPress 2020

WordPress är från grunden ett bloggsystem som lanserades 2003. Nu 17 år senare har WordPress utvecklats till världens mest använda plattform inte bara för bloggar utan för webbplatser världen runt. Från professionella och attraktiva webbplatser för mindre företag till internationella varumärken som SONY music och BBC America. Utöver det så är WordPress också ett aktivt CMS verktyg när det kommer till e-handel som innefattar flera fördelar inom SEO och anpassning. Statistik 2020 visar att WordPress används till 37% av världens hemsidor. I jämförelse så används tvåan av 2,4%.

6 fördelar att använda WordPress till hemsida

1. Enkelt att använda

Ett CMS, Content Management System som WordPress gör det enkelt för dig som ägare till webbplatsen att uppdatera innehållet själv utan någon kunskap om kodning eller annan teknisk erfarenhet. Detta öppnar upp möjligheterna till att hålla er webbplats uppdaterad och fräsch genom anställda istället för att en webbutvecklare eller designer ska hålla i löpande uppdateringar.

Då WordPress har funnits och ständigt utvecklats under sina 17 år på marknaden, har mycket arbete lagts ner på användarvänligheten och tillgängligheten.

2. Skalbart

Du kan starta din webbplats i liten skala med WordPress och sedan låta webbplatsen växa i takt med företaget till en stor internationell och multisid applikation utan att begränsas. Man har inga begränsningar att ta hänsyn till och endast möjligheterna framför sig.

3. Obegränsade utvecklingsmöjligheter

WordPress är en öppen programvara och licensieras som open source. Detta betyder att man har tillstånd att modifiera, ändra och använda programvaran fritt. Du begränsas inte av en licens och detta betyder att du inte begränsas av några funktioner.

Fördelarna är många och tusentals utvecklare arbetar och delar med sig av funktioner att bygga ut med dagligen på olika forum och handelsplatser. Detta garanterar oftast att funktionerna du önskar redan finns på marknaden och väntar bara på att användas. Skulle inte din önskade funktion finnas så kan man utveckla den.

4. Möjlighet till allt på samma plats

En fördel till, är att du kan samla alla dina behov på din hemsida i WordPress. Om du önskar en webbplats med en integrerad webbshop eller blogg eller båda så integreras dessa funktioner med lätthet i WordPress. Om vi bygger en kundanpassad webbshop åt våra kunder som skall integreras sömlöst så använder vi tillägget WooCommerce som är en renodlad e-handelslösning för webbplatser. Har du inte en webbshop från början så integreras den genom att installera tillägget och sedan anpassas utifrån din befintliga webbplats.

5. Underlättar vid sökmotoroptimering

Sökmotoroptimering är allt för att få ut ett högt värde av din hemsida eller för att ens synas framför dina kunder. WordPress är då till stor hjälp, förutom att plattformen själv gör mycket av arbetet genom att redan vara vänligt kodat och anpassat för mobila enheter så kan man lägga till plugin som berättar för dig vad som måste göras. Ofta så kan man ordna grunden själv genom lite arbete och få ett accepterat resultat i grunden. Detta sparar pengar och arbete för att vidareutveckla sitt SEO arbete ytterligare och lämna över till en professionell byrå som specialiserat sig på just sökmotoroptimering.

6. Populär plattform

Det går inte att sticka under stol med att WordPress är en populär plattform och att plattformen innehåller allt som en webbplats, webbshop eller blogg kräver. Så för att spara tid och pengar när du önskar en ny webbplats så är detta CMS publiceringsverktyg rätt val. Man behöver inte uppfinna hjulet på nytt och samtidigt aldrig riskera att vara låst när ditt företag kräver en expansion på marknaden.